在HKB Vikene上Kvalavåg命令沙坑恢复

火绳枪krigshistorisk博物馆 (火绳枪) 曾在HKB Vikene启动的命令沙坑恢复项目上Kvalavåg卡姆岛. 该电池在夏天开始运作。 1941 作为炮兵豪根桑德集团的一部分,赞成德国投降的 1945, 之后在德国的业务几乎完全4年. Etter krigen hadde denne spesielle kommandobunkeren seksti års tjeneste i Forsvaret. Vi har ikke noen bestemt plan for restaureringsarbeidet.

Historie

Dette er som nevnt opprinnelig en kommandobunker for det ex. tyske kystbatteriet Vikene på Karmøy. Bunkeren ble etablert for å kontrollere ildgivningen fra batteriets kystartillerikanoner. Samtidig hadde nok kommandobunkeren en rolle i forbindelse med konvoirutene som kom inn fra havet ved Utsira, som ligger bare 16 kilometer vest i havet. Utsira er det siste stykke Norge vestover – 和 1941 var alt vest for Utsira fiendeland. På Karmøy finner manGegen Engelandrisset inn i betongen enkelte stederog man må ta i betraktning at kystbatteriene var selve frontlinjen i det tyske forsvaret av det okkuperte Norge.

Ved frigjøringen i 1945 ble batteriet demontert og forlatt av Forsvaret. En del utstyr ble samlet inn og tatt vare på, men kanonene ble skrapet sammen med andre kanonene av samme type. Dette skytset var alt for gammelt og umoderne til å kunne ha noen rolle i etterkrigsforsvaret. Men, kommandobunkeren ved Kvalavåg ble beholdt av Forsvaret og gikk etter hvert inn i kjeden av kystmeldestasjoner i Norge. Leieavtale mellom Forsvaret og grunneier ble i sin tid etablert, og siste avdrag på leie fra Forsvaret ble faktisk betalt så sent som i 2012. Dette er nok den siste bunkeren som var i bruk som kystmeldestasjon og i bruk av Forsvaret på våre trakter.

Dette er ikke noeRegelbaumen en typisk og standard kommandobunker som tyskerne satte opp ved en rekke kystbatterier i Norge. Selv om Riksantikvaren ikke mener den er verneverdig i nasjonal sammenheng, så er bunkeren både verneverdig og unik for både Karmøy og for Haugalandet. Forsvarsdepartementet og Forsvarsbygg Skifte Eiendom Sør har begge akseptert anmodningen fra Arquebus, Karmøy kommune og grunneier om at bunkeren skal bevares i museal sammenheng. Denne kommandobunkeren har en unik historie å fortelle på Haugalandet i og med at den representerer både okkupasjonstiden og den kalde krigen. Norge ble i sin tid betegnet av omverden somden siste kalde krigerog sentralt i den kalde krigen i Norge stod stasjonære sjøfrontanlegg som invasjonsforsvar.

Overtagelsen

Bunkeren skulle rives etter at forsvaret ikke hadde bruk for den lengre. Da sende vi inn søknad om å få overta denne bunkeren og at den skulle bevares slik den er. I desember 2014 ble avtalen signert og vi fikk overta bunkeren. Når vi overtok var det å starte å bevare bunkeren, først måtte gammelt skrot fjernes og innredning som var satt opp. Ny strømtavle måtte til, slik at vi har strøm for å arbeide. Vi har skrapt maling og holder på å få tørke ut bunkeren da det var en del fukt i den. Under fjerning av malingen fant vi en flott kompass rose i taket som vi skal få satt i stand. Vinduene i op var knust, men er nå tettet igjen. Vi har også gjort en del oppryddningsarbeid på utsiden, med blandt annet å fjerne trær og busker og har fått resturert veien opp mot bunkeren. Masse arbeid er gjort og mye arbeid gjenstår.

 

 

 

 

如果您喜欢这个岗位, 请考虑此共享!
Icon Icon Icon

实用信息


办公地址/博物馆大楼:
Gardsvikvegen 20
5563 Førdesfjorden在Tysvær市.

从E134以及路标 - 链接到Google地图

大事纪

January 2019
M 牛逼 牛逼 ˚F Š Š
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

谷歌ovesetter

NorskEnglish中文(简体)DanskNederlandsSuomiFrançaisDeutschÍslenska日本語PolskiРусскийEspañolSvenska
 编辑翻译

跟随我们的Flickr和Facebook或订阅我们的RSS提要:

我们推荐给您的Facebook朋友 阅读和订阅RSS订阅 按照我们在Twitter